Blir du deprimert over fotballresultatene?

Square

Da er vi ganske sikre på at du ikke er alene. Det norske landslaget har for eksempel ikke prestert på evigheter, og selv om det var oppløftende spill mot både Tsjekkia og Sverige, ble laget nok en gang stående uten seier. Det har vært mye blest rundt den nyansatte treneren Lars Lagerbäck, men fakta er at svensken står uten seier på de tre første kampene sine som norsk landslagssjef. I slike tilfeller er det sikkert mer underholdende å se sitt eget barn i aksjon på løkka, men den siste tiden har det kommet banebrytende forskning som kan revolusjonere barnefotballen.

Sjokkerende nyheter om fotballrelaterte skader

Fotballen kommer til å gjennomgå flere forandringer i tiårene som kommer. Den har alltid vært en kontaktsport hvor headinger er en sentral del av spillet, men i den siste tiden har forskere slått alarm og foreslått tiltak som forebygger hjerneskader hos unge fotballspillere. Et av disse kan være et forbud mot å heade ballen i ung alder for å hindre skader. I første omgang skal dette gjelde spillere opptil ti år, men en skal ikke se bort fra at det også kan komme i høyere årsklasser. Det store spørsmålet er om dette blir introdusert på seniornivå, noe som kan føre til at sporten endrer seg enormt. Innlegg fra kanten og scoringer med hodet er tross alt et av de vanligste trekkene i det moderne spillet.

Ingen grunn til bekymring

Husk allikevel at barnefotballen i Norge ikke er særlig kontaktbasert, og at barna stort sett løper rundt i klynger etter ballen som 98 % av tiden spilles langs bakken. snakk med en lege hos https://kry.no/ hvis du allikevel er bekymret for barnet ditt. Her kan du få veiledning og råd på mobilen om generelle helseproblemer og ting du og barnet ditt kan gjøre for å unngå alvorlige hodeskader. Konsultasjonen er i tillegg gratis hvis du har IF Helseforsikring, og du kan hente eventuelle medisiner på alle apoteker i Norge. De fleste barn elsker å spille fotball, og det er derfor viktig at du ikke tar fra det den gleden og sosiale fellesskapet det finner sammen med andre.