Før fotballkampen

Square

Introduksjon

Fotball er en av verdens største sporter og spilles verden rundt. Fotball er for mange et sted hvor du kan føle deg kreativ og glemme alt annet. Noen liker å spille fotball, andre liker å se på det og mange liker begge deler. En de beste fordelene ved fotball for mange, er at kan spilles hvor som helst og når som helst bare du har en fotball. Den populære sporten har også blir en sport med utrolig mye penger og hente. Både for sponsorer, spillere og trenere er fotballen blitt en ekstremt stor penge arena.

Fotballen som yrke

Fotballen som yrke

Herved er det flere og flere mennesker som ser for seg en karriere som fotballspiller. Ergo er nåløyet som profesjonell fotballspiller blitt enda trangere. Og en stor prosentandel av fotballinteresserte er ikke klar over hvor mye trening og dedikasjon som skal til for å bli nettopp, profesjonell. Av den grunn er kun 0,03 prosent av dagens aktive fotballspillere, oppnådd status som profesjonell (I følge den 117 år gamle fotballforeningen, FIFA). For å kunne bli oppdaget av en større fotballkrets må du spille på et fotballag eller en idrettsforening. Dette er for mange det største steget og komme seg ut fra den lokale fotballkretsen og inntre mer regionalt. Veiledning er ofte et element som blir veldig undervurdert i yngre år som fotballspiller. Studier viser at jo tidligere sunne fotball vaner både på og utenfor banen etableres, jo større sjanse har du får å lykkes. Talent er noe man er medfødt, men ferdigheter er noe som jobbes hardt for, så veien til suksess starter ofte med å oppdage talent forså å videreutvikle det.

Prestasjoner under kamp

Mange føler seg igjen vist når jeg sier underprestering. Mange føler de trår utpå gressmatten med god kapasitet og gode ferdigheter, men at det ikke gjenspeiles under kamp. Dermed er forberedelser og tilrettelegging i forkant av fotballkampen veldig viktig.

Noe av det som burde vektlegges før kamp ifølge forskning er søvn, næringsinntak og humør. Et minimum på 8 timer søvn, er anbefalt for deg som ungdom. Et godt generelt næringsinntak er det beste, men et sunt og riktig næringsinntak på selve kampdagen er det som kommer til å utgjøre den største fordelen. Og med sunn kost aktes mest langvarig karbohydrater, rikelig med frukt og grønt, proteiner og litt fett. Dette vil gjøre slik at du som utøver vil orke og yte ditt beste gjennom store deler av en 90 minutters fotballkamp. Humør, humøret ditt kommer til å spille en stor rolle når du skal spille kamp. Vis du er nervøs og går inn i en kamp med tanke om at du ikke kommer til å gjøre det noe bra, vil dette ha en negativ innflytelse på prestasjonen din. Så det gjelder å komme i et godt humør før kamp, for mange er dette å lytte til musikk en selv liker og slappe helt av. Et supert valg bluetooth hodetelefoner gjør musikkopplevelsen fortryllende. Dette var tre viktige faktorer som bidrar til økt prestasjon når det kommer til fotballverdenen.