Fotballtur til utlandet

Square

Fotball er en av de mest populære idrettene i Norge og mange av oss har en drøm om å reise til utlandet for å se favorittlaget spille. Om det er en reise til Spania for å oppleve Real Madrid på Santiago Bernabéu eller Barcelona leke seg til seier på Camp Nou, eller om turen går til England for å se Manchester Uniteds menn kjempe for seier på Old Trafford eller Liverpool jobbe så hardt de kan for å vinne på Anfield. Lagene og mulighetene er mange.

Det sies at man skal leve livet til det fulle. At man skal gjøre det beste ut av hver dag og at man ikke skal utsette til imorgen det man kan gjøre idag. Med dette prøver vi å si; ta den turen du har drømt om så lenge! Begynn å planlegge allerede idag og reis så snart muligheten byr seg. Selvom det finnes mange gode pakketilbud, er det ikke til å legge under bordet at en fotballtur fort kan bli kostbar, men bekymre deg ikke; centum.no tilbyr lån og kan hjelpe deg med å nå drømmen fortest mulig. Det finnes flere reisebyråer og internettsiden som gjerne hjelper deg med planleggingen, men vær obs på at det også finnes uatoriserte selgere som kan gjøre at dere blir nektet inngang til stadion. Ta forhåndsregler og vær sikker på at nettsiden eller reisebyrået du benytter deg av er et kjent og trygt selskap.

Når man først skal ut å reise bør man også ta seg tid til å se byen der favorittlaget hører hjemme. De fleste av de store klubbene i Europa tilbyr guidede turer på stadion i dagene før og etter kampen og noen klubber har til og med et eget museum for lagets historie, men disse tilbudene er populære og man må ofte reservere plass på forhånd. Søk opp til lags hjemmeside for mer informasjon. En tur på stadion før kampen gir også muligheten til å kjøpe nødvendig supporterutstyr som gjør opplevelsen på kampdagen enda mer inntrykksfull.

I tillegg anbefaler vi å ta noen dager ekstra når dere først er ute på tur. Hvis man for eksempel reiser til Manchester for å se Man U spille, kan man fint ta noen dager i London før eller etter kampen og gå på brun pub for å oppleve en smakebit av engelsk kultur. I Spania er de også glade i en god fest og i de fleste byer har de “pintxos” kveld på torsdager. De fleste spanske byer har en gågate med restauranter og barer som denne kvelden forbereder små retter eller baguetter med pålegg. Dette får du med gratis når du kjøper et glass øl eller vin som denne kvelden pleier å koste kun 1-2 euro. Gatene fylles opp og det er en opplevelse man ikke bør være foruten.

Da er der bare til å sette igang planleggingen til denne fantastiske turen.