Veien mot stjernestatusen

Square

Tren ditt barn til toppen

Få saker har vært mer spennende i media over sommeren enn Ingebrigtsen familiens dynamikk. Der Jakob lekende lett tok gullet ingen turte å håpe på, og hans brødre også fulgte opp med gode prestasjoner, så ble det ståhei i media grunnet treningsopplegget. Det er ikke akkurat allment akseptert å trene ungdom til randen for å vinne medaljer. Enkelte mente at far Ingebregtsen hadde fratatt sine sønner ungdommen. Allikevel er det ofte store ofre som må til for å lyktes, og slik er det i fotballen også. Alle de største stjernene kan vitne om endeløse timer på løkka, slik som Martin Ødegaard fortalte om egentrening i bingen hver eneste dag. Det er simpelthen dette som må til for å lyktes innen fotballen, og dersom du er en forelder, så bør du ikke være redd for å trene ditt barn til toppen. Så lenge det er dette ditt barn vil, så bør du være en støtte for deres videre progresjon!

La spirene gro

Det hele starter naturligvis med en interesse, og dersom du er fotballgal, så er det naturlig at du tvinger ungen din inn i et par treningsøkter. Det vil derimot fort mest sannsynlig utvikle seg en interesse også hos poden. Denne er du nødt til å bygge videre på og bevare, fordi den får ungen din til å ha den motivasjonen som trengs. Dersom du pusher ungen din for langt, så blir det ingen dager i luksusbiler og med polo ralph lauren gående rundt. Da blir det simpelthen ikke noen fotballkarriere, og du vil ødelegge for veksten. Med andre ord er det viktig at du inspirerer, men ikke pusher dine barn. Det kan være skadelig, og det er ingen god idé da det både skader dine barn og dine ambisjoner for deres fremtid.

Fostre frem de mentale ferdighetene

Der du kan hjelpe til med trening, både på det tekniske og fysiske, ved å tilrettelegge øvelser, så er det nok aller helst det mentale du kan hjelpe mest med. Du kan raskt utvikle dine barn ved å overføre den voksne og ydmyke mentaliteten. Skal dine barn nå toppen, så gjelder det at det mentale er på plass. Det er tross alt en grunn til at klubber som Barcelona lykkes så godt i sine akademier, og det er at store deler av deres hverdag på akademiet handler om å lære verdier. Mer enn en klubb, som er Barcelonas motto, kan fort overføres til “mer enn en fotballkarriere”. Vær et forbilde og lær barna dine sunne verdier, samtidig som du pusher der det er passende. Det aller viktigste er tross alt at barna dine har det gøy, men dersom de ønsker å nå toppen, så er du nødt til å tilrettelegge for dette!