Engelsk fotballs ligasystem

Square

 

Engelsk fotball er en av de mest spennende og populære ligaene i hele verden. Til og med lavere divisjoner følges tett av millioner av tilskuere verden over. Den øverste ligaen kalles Premier League, og de andre divisjonene kalles i 2017:

  • Football League Championship
  • Football League One
  • Football League Two
  • Conference National

Videre er det hele 19 divisjoner under dette. Dersom man ender opp å vinne ligaen i slutten av året, vil man rykke opp og vinne gull. Dersom man havner nederst vil man rykke ned, eller måtte spille kvalifiseringskamper for å holde seg i samme divisjon.

Divisjonene sponses av ulike selskaper og bedrifter, og Premier League kalles også Barclays Premier League fordi den er sponset av Barclays som er en bank.

Ligaen er den desidert mest lukrative ligaen i verden, med klubb-inntekter på over 50 milliarder kroner hvert år. Det var da Premier League ble stiftet i 1992, at tv-inntektene virkelig tok seg opp. De var da i en særstilling til å kunne selge direktesendinger fra kampene verden over.

Det er et stort mål å få de beste spillerne til den engelske ligaen, og derfor tilbys det kontrakter som frister de fleste spillerne verden over.