Norsk fotball er i siget

Square

 

Selv om Norge ikke har den største ligaen i verden, ei heller spillere, så er nivået absolutt på høyden med mange andre ligaer. Med 16 lag i den øverste divisjonen, har norsk fotball lenge hatt stor interesse blant folket.

De største byene som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, har alle lag som deltar i Eliteserien. Dermed vil de potensielt også ha muligheter til å tjene godt på tilskuertall. For disse lagene drar ofte titusener på hver hjemmekamp. Det laget i Norge som har høyest tilskuertall er Rosenborg BK som kommer fra Trondheim, har desidert høyest tilskuertall, som ligger over 15000 i snitt. Rekorden stammer fra 1985, da Lerkendal ble fylt med 28000 ivrige tilskuere mot Lillestrøm.

Norsk fotball er i siget også når det gjelder spillere og trenere. Med navn som Niklas Bendtner, Eidur Gudjohnsen og Ole Gunnar Solskjær, har norsk fotball både spillere og trenere som alle har spilt for de aller største klubbene i Europa.

Det eneste norsk fotball trenger nå, er å få lag med i store turneringene, som Europaliga eller Champions League. Det gjenstår å se om noen av dem kan klare nettopp dette når de skal prøve å kvalifisere seg om noen måneder.