Skap din egen fotballhule

Square

Pssht! Lyden av en øl som jekkes. Potetgull på bordet. Skjerf og t-skjorte på. Forventningene stigende. Høylytte kompiser. Lidenskap som deles. Det er ingenting som slår å samle kompisgjengen før en spennende match. Dyrker du hobbyen til det maksimale? Bygg deg en fotballhule – et lidenskapens alter om du vil. En kjellerstue, et hobbyrom – kanskje til og med et hjørne av loftsetasjen – er alt du trenger for å gjøre drømmen til virkelighet. Store flatskjermer har stupt i pris, og med 4K får du alle detaljene helt ned til gresset på banen. Vi foreslår også et lydanlegg som kan fylle stua med supporternes brøl. Det beste av alt? Å få med kompisgjengen på å bygge herligheten trenger nesten ikke overtalelse. For et prosjekt av denne typen har du alt du trenger av arbeidskraft drevet av lidenskap, en kasse øl og et par pizzaesker.

Livet med supporternes kritiske blikk på seg

Som supporter – og spesielt i sin egen fotballhule – har du noen gang tenkt over hvordan fotballivet ser ut fra spillernes side? Flere spillere både i Norge og utland har faktisk kommet ut de siste årene med innrømmelser om at stjernestatusen som fotballspiller ikke alltid er glamorøst. Bak den plettfrie fasaden hos de største fotballspillerne ligger tusener på tusener av treningstimer, konstant eksponering i mediene og på banen, og et konstant høyt press. En del spillere forteller at kampene ikke er forbundet med noen særlig glede før de eventuelt har vunnet, for de hundretusener av øynene som følger deg har skyhøye krav og er ikke redde for å lufte dem. Mange forteller også at når karrieren er over – enten man pensjonerer seg eller blir stoppet av skade – så kan den plutselige livsstilsendringen skape et følelsesmessig vakuum. Depresjon, angst og en følelse av tomhet er vanlig. Fotball – ikke bare kos og trivsel, også tøft mentalt. Det er verdt å ta med seg all jobben som ligger bak prestasjonene dere heier frem!

Hva trenger du i fotballhula?

Foruten selvfølgelighetene som flatskjerm eller lerret og prosjektor og et dugelig lydanlegg, så vil du trenge møbler. Skaff en sofa som tåler litt søl og som ikke klapper sammen av kompisgjengen som dumper samlet ned etter bølgen. furniturebox.no har et bra utvalg til innredningen. For å holde med favorittlaget trengs selvfølgelig supportermateriell: bannere, t-skjorter, flagg, duker – for de største klubbene får du til og med tapet. Er du i det ambisiøse hjørnet kan du til og med bygge deg en egen bar, og utstyre den med alt du behøver for at kompisene skal kunne nyte kampen som om de var på fotballpuben. Til slutt vil du trenge noen buketter blomster, kanskje en flaske vin og noen date nights i måneden for at kona skal gå med på at du tryller om kjellerstua til et høylytt testosteronrede og bruker opp sparepengene på å bygge en bar.